top of page
Search

Frizer, lasje in luna

VSE OB PRAVEM ČASU - ZAŽIVIMO Z NARAVO!


Skrivnost življenja ob pravem času je, da izvemo, kaj delati ob pravem času in se prepuščati naravi, kar je danes že prava redkost. Znova in znova nas učijo, kako delati in živeti hitreje, po vedno bolj norem tempu...na koncu pa gremo skozi življenje kot nekdo, ki gre skozi les in ne vidi dreves.


Sem mislila, da sem s tradicijo podedovala samo frizerske veščine, a mi je mama zaupala, da je bil moj ded, frizer, tudi močno povezan z naravo, saj je bil njegov salon vsak mesec 3 dni zaprt neglede kateri dan je bil (ponedeljek, sreda...) zaradi tega, ker je bila luna v Ribah!!

Zakaj? Ker so to dnevi, na katere ni priporočljivo umivati lase in lasišča. Tudi strižit odsvetujejo, saj je posledica prhljaj in izpadanje las.


Včasih se ni nihče čudil, če je frizer v določenih dnevih zaklenil svojo delavnico, ker so vedeli, da ta dan nihče ne bo povpraševal po njihovih uslugah. Po drugi strani pa, če je bila luna v Levu, so se številni ljudje odpravili frizerju tudi, ko so se vračali iz cerkve v nedeljo.

Povem vam, da bi številna sredstva za lase in proti prhljaju bila čisto odveč, če bi ob tem upoštevali pravi čas lune.


Zato vam z veseljem priporočam naslednje napotke, ki so jih iz roda v rod prenašali:


1.Pravi čas za striženje las so so dnevi, ko je LUNA V LEVU IN DEVICI !

2. Striženje konic las na dneve Device - ohranja daljše, lepe lase. Še posebej so dnevi v devici ugodni za trajno kodranje las, na dneve Leva so zelo na drobno skodrani.

3. Striženje las na dneve Rib in Raka -povzroča pogosto prhljaj, lasje pa so neubogljivi in uporni za oblikovanje las.


Priporočam vam tudi neverjetno, ampak zelo učinkovito terapijo za tanke in mastne lase, ter proti izpadanju las - kura, ki ni še nikoli odpovedala! ( moje stranke)

1. Vsak mesec od februarja do avgusta na dan Leva si dajte postriči lase ali konice las. 2. Zelo pomembno je, da je zadnje spiranje z mlačno vodo (to je nasvet tudi za zdrave in močne lase) 3. Počakajte s sušenjem las vsaj 15 minut in nato pazite na temperaturo fena, da ni prevroča in da se lasje posušijo od korenine proti konicam las. 4. Če je le možno si na dneve v Ribah in Raku NE UMIVAJTE LAS!!!! 5. Prvo otroško striženje je zelo priporočljivo z luno v Kozorogu.


ŠE NEKAJ NORIH ZANIMIVOSTI:

NEGA NOHTOV Najprimernejši dan za striženje, piljenje in ostalo nego nohtov na rokah in nogah je KOZOROG! Pri upoštevanju kozoroga, bodo nohti trdni, odporni in se ne bodo prepogosto lomili. Seveda to ne pomeni, da skrbimo za svoje nohte samo tri dni v mesecu, ampak Kozoroga pa le nikar ne izpustite. Zanimivost, kot nasvet, ob katerem se boste morda le nasmejali: Nohte na rokah in nogah, si vedno strižite ob PETKIH, tako ne boste nikoli imeli problemov in vaši nohti bodo čvrsti.

Še več...stari očetje so govorili, da če so si strigli nohte ob petkih, niso nikoli imeli zobobolov!

....poskusiti ni greh


NEGA TELESA Če se želite iz kakršnegakoli razloga znebiti dlak na telesu, izberite za odstranjevanje obdobje POJEMAJOČE LUNE! Še dodatno boste to okrepili v znamenju Kozoroga, vendar v prvi polovici leta.(vendar ne pretiravajte z puljenjem obrvi)



NE POZABITE!

Ritmi lune so vam in nam vedno v pomoč, vendar morate biti seznanjeni z naslednjim:

NARAVA DELA POČASI V SVOJEM LASTNEM TEMPU. NE MOREMO JE

PREHITEVATI. ČE BOSTE IMELI TO VEDNO PRED OČMI, SE VAM BODO

RAZKRILA SPOZNANJA O RITMIH LUNE SAMA! (Gasilci, policaji, zdravniki)





172 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page